به گزارش راهبرد معاصر، سرهنگ علی محمد رجبی رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا با اشاره به انجام کلاهبرداریهای تلفنی و تخلیه حسابهای شهروندان، اظهار کرد: یکی از شیوههای روش کلاهبرداری تلفنی، استفاده از عنوان و اسامی مسئولان کشوری مطرح است.
وی افزود: وزیر محترم ارتباطات هم یکی از چهرههای محبوب مجرمان برای کلاهبرداری است و از نام ایشان در برنامههای مختلف تحت عنوان برنده شدن در قرعه کشیهای اپراتورها سوء استفاده میشود.
سرهنگ رجبی تصریح کرد: کلاهبرداران در این ترفند اعلام میکنند که شماره تلفن همراه شما در قرعه کشی که با حضور وزیر ارتباطات انجام شده، برنده شده است.
وی افزود: راهکار پیشگیری از وقوع این گونه جرایم به خود مردم باز میگردد، چرا که یک مجرم با استفاده از یک عدد سیم کارت با هموطنان تماس میگیرد و با یک برنامه مهندسی اجتماعی از قبل طراحی شده؛ از افراد جامعه به راحتی کلاهبرداری میکند.
مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا بیان کرد: هموطنان در زمان مواجه شدن با چنین تماسهایی از اعلام شماره کارت بانکی و رمز یکبار مصرف پویا به افراد غریبه خودداری کنند و همچنین به دلایل مختلفی که از سوی افراد تماس گیرنده اعلام میشود، پای دستگاههای خودپرداز نروند.
وی افزود: اگر اپراتورها بخواهند قرعه کشی انجام دهند از طریق روشهای رسمی این اقدامشان به هم وطنان اطلاع رسانی خواهد شد و این موضوع با پیامکی که دارای سرشماری اپراتورها است، به مردم اعلام خواهد شد و از طرفی جزئیات چنین قرعه کشیهایی از طریق وبسایت رسمی اپراتورها و یا رسانه ملی به عموم مردم اعلام خواهد شد.
به گفته سرهنگ رجبی، در صورتی که هموطنان با چنین تماسهایی مواجه شدند، از روابط عمومی اپراتورها و یا سازمانهایی که افراد تحت عنوان انجام قرعه کشی به هم وطنان اعلام میکنند پرس و جو کرده و مراتب دقیق آن را جویا شوند.
منبع:همشهری